Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κρέμα λεμονιού με μπισκότο!

Κρέμα λεμονιού με μπισκότο!

Φτιάξτε υπέροχη ανάλαφρη κρέμα λεμονιού με μπισκότο!

Απολαύστε μία λαχταριστή κρέμα λεμονιού στο... ποτήρι σας
Τι χρειαζόμαστε:
  • Για την κρέμα λεμόνι:
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος, κανονικά λιπαρά (35%)
  • 80 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
Για το μπισκότο:
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
1) Βάζουμε την άχνη με την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, και από την στιγμή που θα φθάσει σε βρασμό, την αφήνουμε για 3 λεπτά.
2) Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από το μάτι και τότε προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού
3) και το ξύσμα του. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
4) Τέλος!!! Τόσο απλό. Και μόλις σε 5-6 λεπτά. Μοιράζουμε την κρεμούλα σε ποτήρια (διαλέξτε ό,τι πιο εμφανίσιμο έχετε για την παρουσίασή της, αλλά βάλτε και κανένα κουταλάκι μέσα για να πάρει την θερμότητα). Ρίχνουμε στα ποτήρια έως την μέση, γιατί από πάνω θα πέσει το μπισκότο. Το μπισκότο;;;
5) Μάλιστα ... Είναι και το μπισκότο. Άρα θα μας πάρει λίγο περισσότερη ώρα απ’ ότι πίστευα αρχικά. Αρχικά, ας βάλουμε τα ποτήρια με την κρέμα στο ψυγείο, να κρυώσει. Θα κάνουμε υπομονή ένα 3ωρο τουλάχιστον.
6) Τι κάνουμε στο ενδιάμεσο: Βάζουμε, στο μπλέντερ παρακαλώ, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και αναμειγνύουμε έως ότου πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
7) Προσθέτουμε και το ξύσμα και αναμειγνύουμε ακόμη.
8) Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σφίξει το βούτυρο (και μαζί του και η ζύμη)
9) Ένα τέταρτο πριν βγάλουμε την κρέμα από το ψυγείο (άρα εκεί, στις 2:45 ώρες) βγάζουμε την μπάλα της ζύμης και την χωρίζουμε σε 4 μικρότερα κομμάτια.
10) Ξύνουμε (!!!) το κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια στον τρίφτη (και αυτόν του τυριού ή των λαχανικών) πάνω από ένα ταψί φούρνου καλυμμένο με λαδόκολλα, για να μαζέψουμε εκεί τα τρίμματα της ζύμης.
11) Τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας και βάζουμε το ταψί στον φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.
12) Ψήνουμε για 15 λεπτά. (στο δεκάλεπτο εγώ τράβηξα το ταψί έξω και “αναδιέταξα”, ανακάτεψα τα θρύμματα για να ψηθούν ομοιόμορφα, οι άκρες είχαν αρχίσει να “παίρνουν” λίγο περισσότερο).
13) Τραβούμε το ταψί από τον φούρνο και τα ποτήρια με την κρέμα από το ψυγείο. Μοιράζουμε με ένα κουταλάκι τα τρίμματα στα ποτήρια και.... σερβίρουμε.
14) Μία ανάλαφρη κρέμα λεμονιού, με τα τραγανά τρίμματα μπισκότου να “βυθίζονται” μέσα της κάθε φορά που θα “βουτάει” το κουταλάκι, μας περιμένει να την απολαύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου