Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Σπιτική πίτσα

Σπιτική πίτσα

Σπιτική πίτσα
Υλικά για τη ζύμη
- 1 πακέτο φαρίνα Γιώτης κόκκινη 500 γρ.
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 και 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 3/4 φλιτζάνι νερό
- 13 γρ. μαγιά
 
Υλικά για επάνω
- 300 γρ. μπέικον
- 15 ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
- 3 πιπεριές κέρατο πράσινες κομμένες ροδέλες
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης επίσης κομμένες λεπτές ροδέλες
- 300 γρ. μανιτάρια φετάκια
- 650 γρ. Γκούντα τριμμένη στο ρεντέ
- Χυμό από 2 μέτριες ντομάτες
- Πιπέρι, ρίγανη, λίγο λάδι
Εκτέλεση
Κατ’ αρχήν, χλιαραίνουμε το γάλα με το νερό και διαλύουμε σε αυτό το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε  τα άλευρα μέχρι να γίνουν μια  αρκετά πηχτή ζύμη. Ακολούθως, τη σκεπάζουμε να φουσκώσει (θέλει περίπου μισή ώρα).
Βρέχουμε τα χέρια μας και μοιράζουμε τη  ζύμη σε 2 βουτυρωμένα μεγάλα ταψιά, την απλώνουμε καλά (με βρεγμένα χέρια), ώστε να πάει παντού στο ίδιο πάχος.
Μοιράζουμε τα υλικά και βάζουμε με τη σειρά επάνω στην πίτσα πρώτα το μπέικον, μετά τις πιπεριές, τις ελιές, τα μανιτάρια και τη Γκούντα. Ραντίζουμε με το χυμό ντομάτας, ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε την πίτσα μας στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου