Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Λικέρ ρόδι

Λικέρ ρόδι

Λικέρ ρόδι
Υλικά
- 1 κιλό γουλιές από ρόδια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο κονιάκ
- 2 ξύλα κανέλας
- 2 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε τα ρόδια και βάζουμε τις γουλιές τους σε μια γυάλα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα και τέλος τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα.
Το αφήνουμε για 40 μέρες σε σημείο που να φωτίζεται από τον ήλιο (εκτός του σπιτιού μας). Τις πρώτες μέρες κουνάμε λίγο τη γυάλα, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Αφού περάσουν οι 40 μέρες, σουρώνουμε το ποτό και το μοιράζουμε σε μπουκάλια. Το φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος.

TIPS

Και αντί για κονιάκ δοκιμάστε το και με τσίπουρο χωρίς 
γλυκάνισο .

Πηγή: http://www.συνταγες.eu


Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου