Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Τηγανιά με φέτες κρεμμυδιού και ρίγανη


Τηγανιά με φέτες κρεμμυδιού και ρίγανη

τηγανιά
Σας προτείνουμε ένα εύκολο και  γρήγορο πιάτο, τηγανιά με φέτες κρεμμυδιού και ρίγανη.
Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • ¾ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
Κλείνουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
Προσθέτουμε στο τέλος την ρίγανη.
Σερβίρουμε την τηγανιά με πιλάφι σπυρωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου