Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Σπιτική μαρμελάδα μήλου

Σπιτική μαρμελάδα μήλου




Σπιτική μαρμελάδα μήλου , η αξεπέραστη.


Η μαρμελάδα μήλου όπως και όλες οι μαρμελάδες δίνουν υπέροχη γεύση στα γιαούρτια μας , στα κέικ μας ,στην πάστα φλώρα και κλασσικά στο ψωμί του πρωινού μας. Η σπιτική μαρμελάδα πάντα είναι πιο υγιεινή και πιο γευστική αλλά κυρίως χωρίς συντηριτικά . Πολλές φορές όταν έχεις υπογλυκαιμία την τρως με το κουτάλι και άλλες φορές στρώνεις τις τάρτες σου ή πας ένα βάζο δώρο στους φίλους σου αντι για γλυκά. Θα το εκτιμήσουν περισσότερο.

Τι χρειαζόμαστε:

8 φλ. κομμένα μήλα (γύρω στα 8 μήλα ανάλογα το μέγεθος)
5 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πορτοκάλι (με τη φλούδα)
2 φλ. νερό

Εκτέλεση συνταγής
1.Πλένουμε καλά τα μήλα μας, καθαρίζουμε τη φλούδα, τα κόβουμε και βγάζουμε και το κέντρο τους με τα κουκούτσια και τα κόβουμε μικρά κυβάκια. Τα καθαρισμένα μήλα βάλτε τα σε μια λεκανίτσα με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν και τα υπόλοιπα (κυρίως τα κομμάτια με το κουκούτσι) βάλτε τα σε ένα τούλι. Τα κουκούτσια και η φλούδα έχουν την περισσότερη πηκτίνη.
2.Σε κατσαρόλα βάλτε τα μήλα, το τούλι με τα φλούδια και τα κουκούτσια και το νερό και αφήστε τα να βράσουν για λίγη ώρα, να μαλακώσουν κάπως.
3.Βγάλτε το τούλι, βγάλτε και τα μήλα. Μην πετάξετε το νερό. Περάστε τα μήλα από το μπλέντερ και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα (με το νερό).
4.Κόψτε το πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια (αφαιρέστε τυχόν κουκούτσια). Κόψτε και τη φλούδα του σε λεπτές λωρίδες.
5.Προσθέστε στα μήλα τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και αφήστε να βράσουν μέχρι να γίνει η μαρμελάδα
6.Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα, βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου