Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μπουγάτσα - Κρέμα

Μπουγάτσα - Κρέμα


Φτιάξτε υπέροχη μπουγάτσα στο λεπτό!
Υλικά:
  •     1/2 κιλο φυλλα μπακλαβα
  •     6 ποτηρια γαλα.
  •     12 κουταλιες σουπας καστερ παουντερ/κορν φλαουρ
  •     18 κουταλιες σουπας ζαχαρη
  •     2 κουταλιες σουπας βουτυρο.
  •     λιγο ακομα βουτυρο, καβατζα για το πασαλειμα των φυλλων.
  •     4-5 αυγα (γιατι ολα τα αυγα δεν ειναι ιδια)
  •     λιγο κανελα
  •     κανελα και αχνη για στολισμα
Αυτο εδω βγαινει ενα ταψι μπουγάτσα, στις διαστασεις του ταψιου της Μαμας μου.
Εαν θελετε περισσοτερη/λιγοτερη κρεμα ακολουθειτε τους παρακατω κανονες:

  •     Για καθε ποτηρι γαλα αντιστοιχουν 2 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλαουρ.
  •     Για καθε ποτηρι γαλα αντιστοιχουν 3 κουταλιες σουπας ζαχαρη.
Εκτέλεση:
  • Ζεσταινουμε 5 ποτηρια γαλα στην κατσαρολα. Το γαλα δεν πρεπει να βρασει και αφρισει.
  • Στο αλλο το ποτηρι διαλυουμε καλα την καστερ.
  • Σπαμε τα αυγα και τα ανακατευουμε καλα. (ασπραδι ΚΑΙ κροκο).
  • Μολις ζεσταθει το γαλα το βγαζουμε απο τη φωτια. Βαζουμε το κρυο γαλα με το κορν φλαουρ και τη ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.
  • Βαζουμε την κανελα.
  • Ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.
  • Ριχνουμε με προσοχη τα χτυπημενα αυγα σιγα σιγα και ανακατευουμε συνεχεια μην γινουν ομελετα.
  • Το εχουμε σε αισχρα χαμηλη φωτια μεχρι να δεσει.
  • Βουτυρωνουμε το ταψι. Βαζουμε ενα φυλλο. Το βουτυρωνουμε.
  • Η διαδικασια επαναλαμβανεται μεχρι να εχουμε 4 βουτυρωμενα φυλλα.
  • βαζουμε την κρεμα.
  • Βαζουμε αλλα 4 βουτυρωμενα φυλλα.
  • Το βαζουμε στο φουρνο σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να ροδισει το πανω φυλλο.
  • Το βγαζουμε
 .   βαζουμε την αχνη ζαχαρη και την κανελα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου