Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Μπελασία: Ποντιακά πιτάκια με κιμά


Μπελασία: Ποντιακά πιτάκια με κιμά


pitakia_414584685.jpg
Τα μπελασία  είναι άλλη μια συνταγή που έχει προέλευση Ρωσική, αλλά πέρασε στην Ποντιακή κουζίνα. Τα νοστιμότατα πιτάκια με κιμά γίνονται πολύ εύκολα και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους ή την οικογένειά σας.
Για τη ζύμη:

1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 κ.γ αλάτι
Χλιαρό νερό, όσο πάρει για να πετύχετε μια σκληρή ζύμη

Για την γέμιση:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ αλάτι, όχι πολύ γεμάτη
1 κ.σ πιπέρι, όχι πολύ γεμάτη
4 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη ζύμη την αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί και στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και απλώνουμε το μίγμα στην μισή επιφάνεια κάθε πιτούλας. Σκεπάζουμε με την άλλη μισή κλείνοντας καλά τις άκρες για να μην βγεί η γέμιση.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή ψήνουμε στο φούρνο στους 180° - 200° μέχρι να ροδίσουν, για υγιεινότερο αποτέλεσμα.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου