Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Γλυκό κυδώνι με καϊμάκι


Γλυκό κυδώνι με καϊμάκι

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (09)





















Τα υλικά μας είναι:
2 κυδώνια
1 μήλο
1 ½ κούπα ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλα
1 γαρύφαλλο
2 κούπες νερό
Μια πρέζα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
100 γραμμάρια καϊμάκι
Εκτέλεση συνταγής γλυκό κυδώνι με καϊμάκι:
Καθαρίζουμε τα κυδώνια τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο και αφαιρούμε  τα κουκούτσια. Τα στρώνουμε σε ταψί ή κάποιο πυρίμαχο.
Καθαρίζουμε το μήλο και το περνάμε από τον τρίφτη και το ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη και κανέλα. Γεμίζουμε τα κυδώνια με τη γέμιση αυτή.
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το νεράκι μας. Προσθέτουμε και το γαρύφαλλο και περιχύνουμε με το μίγμα που φτιάξαμε το ταψί με τα φρούτα. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα που έχουμε βρέξει βυθίζοντάς την σε δοχείο με νερό. (Αυτό το κάνουμε για να μην γλιστρήσει το χαρτί).
Ψήνουμε τα κυδώνια σε προθερμασμένο φούρνο θερμοκρασίας 180 βαθμών μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με καϊμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου