Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Μοσχάρι Κυδωνάτο

Μοσχάρι Κυδωνάτο




Υλικά για 6 – 8 άτομα
ü      1 ½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
ü      2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
ü      2 μεσσαία κρεμμύδια
ü      5 cm Τζίντζερ φρέσκο το οποίο λιώνουμε στο θαυματουργό multi
ü      αλάτι, πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας
ü      2-3 ξυλάκια κανέλας
ü      1 κουταλιά της σούπας μέλι
ü      1 κουταλάκι ζάχαρη
ü      Λίγο κόκκινο κρασί
ü      3 κυδώνια
ü      1 Knorr βοδινού

Και τώρα ξεκινάει το μαγείρεμα
Για να το εκτελέσετε:
Βουτυρώνουμε την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το  κρεμμύδι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και αφού έχει πάρει ένα ωραίο χρωματάκι σβήνουμε με το κρασί. Στην συνέχεια προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό με τον κύβο Knorr, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το τζίντζερ και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, γύρω στα 90’ 
Σε ξεχωριστό τηγάνι ρίχνουμε βούτυράκι ώστε να τσιγαριστούν τα κυδώνια που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες. Αφού πάρουν κάποια απόχρωση του χρυσού – το σημνατικό είναι να μαλακώσουν- τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με ζάχαρη και μέλι και βράζω σε σιγανή φωτιά για 20’.


Εχουμε τελειώσει.
Εχω την εντύπωση ότι αντί για κυδώνια μπορείτε να χρησμοποιήστε και πράσινα μήλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου