Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Κοτόπουλο με μηλόξυδο και λαχανικά


Κοτόπουλο με μηλόξυδο και λαχανικά




kotopoulo_miloksido_680689832.jpg
Το κοτόπουλο μαγειρεμένο με μηλόξυδο, στη γάστρα ή σε απλό ταψί, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο με ξεχωριστή γεύση, που θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν.
Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
ρίγανη
4 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
1 πράσο κομμένο σε χονδρές ροδέλες
4 μεγάλα καρότα χονδροκομμένα
4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους
3 κουτ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 ποτηριού κρασιού μηλόξυδο
300 ml νερό
2 φύλλα δάφνης
1 μεγάλη κουταλιά κορν φλάουρ
100 ml κρέμα γάλακτος (3% λιπαρά)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα.
Περιχύνετε με το ξύδι και το νερό, προσθέτετε την ρίγανη και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε στον προθερμασμένο φούρνο, χωρίς να το σκεπάσετε. Ψήνετε για 30 λεπτά στους 220°.
Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με την κρέμα γάλακτος, ώσπου να γίνει απαλό μείγμα και προσθέτετε στο σκεύος με το κοτόπουλο. Σκορπάτε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου τα λαχανικά.
Σκεπάζετε το φαγήτο με αλουμινόχαρτο αν δεν χρησιμοποιήσετε γάστρα και ψήνετε για 30 - 40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Μεταφέρετε σε ατομικά πιάτα και σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου