Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κανταΐφι με φιστίκι αιγίνης


Κανταΐφι με φιστίκι αιγίνης

 Κανταΐφι με φιστίκι αιγίνης 
Κανταΐφι με φιστίκι αιγίνης

Το κανταΐφι δε θεωρείται συνταγή για εύκολο γλυκό, αλλά με αυτή τη συνταγή η παρασκευή του γίνεται παιχνίδι. Το φιστίκι αιγίνης το κάνει ιδιαίτερα νόστιμο.


Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 60 λεπτά
Συνταγή για: 16 μερίδες



Υλικά συνταγής:
Φύλλο κανταΐφι: 500 γρ.
Λιωμένο βούτυρο: 250 γρ.
Ζάχαρη: 4 κουταλιές
Τριμμένη ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης: 400 γρ.
Τριμμένη φρυγανιά: 2 κουταλιές
Σκόνη κανέλα: 1/2 κουταλάκι
Σκόνη μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι
Υλικά για το σιρόπι:
Ζάχαρη: 4 κούπες
Νερό: 3 κούπες
Χυμό λεμονιού: 2 κουταλιές

Οδηγίες:
1. Ανοίγετε με προσοχή το φύλλο κανταΐφι και χωρίζετε τις ίνες να αφρατέψουν. Περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο (κρατάτε λίγο για το ταψί) και τρίβετε με προσοχή τις ίνες να πάει παντού το βούτυρο.
2. Χωρίζετε το κανταΐφι στη μέση και απλώνετε το μισό σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι (26 εκ. περίπου).
3. Ανακατεύετε το φιστίκι με την ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την φρυγανιά και το απλώνετε πάνω από το καταΐφι. Σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά (να ροδίσει από πάνω).
4. Όταν το κανταΐφι ψηθεί και βγει από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε μαζί τα υλικά για 8 - 10 λεπτά. Περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι το γλυκό.
5. Όταν το γλυκό κρυώσει εντελώς, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το κόβετε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου