Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ  ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ 

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ






Υλικά


1 φλυτζάνι κους-κους

2 φλυτζάνες νερό

βούτυρο

μαύρο πιπέρι

αλάτι

μία σκελίδα σκόρδο

λίγο κύμινο

2 μέτρια κρεμμύδια

250 γρ.μανιτάρια



Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό να βράσει με λίγο αλάτι, ρίχνουμε το κους – κους και το αφήνουμε να βράσει. Μετά το περνάμε από σουρωτήρι, να στραγγίσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα καίμε λίγο βούτυρο και, ρίχνουμε το κους – κους και το αφήνουμε να βράσει. Μετά το περνάμε από σουρωτήρι, να στραγγίσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα καίμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το κους – κους και ανακατεύουμε.


Κόβουμε σε φέτες κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο έως ότου μαραθούν. Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες (όχι μεγάλες), τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι.


Βάζουμε το κους κους σ’ ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και από πάνω γαρνίρουμε με κρεμμύδια και μανιτάρια.


Αναλογίες υλικών: 2 μέτρια κρεμμύδια, 250 γρ. μανιτάρια για κάθε 1 φλυτζάνι κους κους στην παραπάνω συνταγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου