Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΙΤΣΛΙ ΜΟΣΧΑΡΙ


ΙΤΣΛΙ ΜΟΣΧΑΡΙ

itsli-mosxari.jpg 











Υλικά

1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλα

4 μελιτζάνες

3 πιπεριές

2 ντομάτες τριμμένες

2 ντομάτες ολόκληρες

1 ξερό κρεμμύδι,

αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζετε και τις τηγανίζετε, τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν καλά.

Τρίβετε και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες και ανακατεύετε συνέχεια σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 2 ποτήρια νερό .

Βράζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά για 40-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, το στραγγίζετε το και κρατάτε το ζουμί του .

Στη συνέχεια κόβετε σε φέτες τις ντομάτες και σε κομμάτια τις πιπεριές.

Παίρνετε μια φέτα μελιτζάνα και τυλίγετε ένα κομμάτι κρέας το κλείνετε με μια φέτα ντομάτα και πιπεριάς και το κρατάτε με μια οδοντογλυφίδα .

Κατόπιν τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί τα περιχύνετε με το ζουμί από το κρέας και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου