Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ 





Υλικά


1 μέτριο κοτόπουλο

3 φλυτζάνες κουσκούσι

1 μέτριο κρεμμύδι

½ φλυτζανάκι λάδι

1 κουτάλι αλάτι

λίγο πιπέρι

2-3 κουταλιές μαϊδανό

6 φλυτζάνες νερό



Εκτέλεση

Κόβουμε κομμάτια το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τρίβουμε με τον τρίφτη. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το τσιγαρίζουμε λίγο, μετά βάζουμε και το κοτόπουλο.Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊδανό.


Το ανακατεύουμε 2-3 φορές και βάζουμε το νερό. Αφού βράσει λίγο το νερό ρίχνουμε και το κουσκούσι και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Αφού φουσκώσει, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, βάζουμε μια πετσέτα και το ξανασκεπάζουμε.


Με τον ίδιο τρόπο μαγειρεύουμε και μοσχάρι με κουσκούσι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου