Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Ζαρκάδι με πατατούλες και σάλτσα από κράνα (σε μαντεμένια κατσαρόλα )


Ζαρκάδι με πατατούλες και σάλτσα από 

κράνα (σε μαντεμένια κατσαρόλα )






Υλικά :


1 κιλό κρέας από ζαρκάδι

2 ξερά κρεμμύδια -250 γρμ. κράνα

1 ντομάτα

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

2-4 γαρύφαλλα

5 κόκκους μαύρο πιπέρι

10 μεγάλες πατάτες


Εκτέλεση :


Πλένουμε το κρέας το βράζουμε το πρώτο νερό το πετάμε .Το ξαναβράζουμε μαζί με τα τέσσερα ποτήρια νερό το ξαφρίζουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τη ντομάτα, , τη ζάχαρη, τα κράνα μαζί με το κρασί και το πιπέρι και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα με κλειστό το καπάκι.

Αφαιρούμε τις μερίδες από το κρέας και στραγγίζουμε όλο το ζουμί ( για τα κρεμμύδια και τα κουκούτσια από τα κράνα ).και το βράζουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα του.

Κόβουμε τις πατάτες σε τετράγωνα κομμάτια , τις τηγανίζουμε στο λάδι για 5-7 λεπτά και κατόπιν τις προσθέτουμε μέσα στο στη κατσαρόλα να αναμιχτούν με τη σάλτσα και το αφήνουμε για λίγο στη φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου