Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Γιοχάδες

Γιοχάδες



Γιοχάδες

Οι γιοχάδες είναι ένα είδος κρέπας πολύ απλό κι εύκολο που περιλαμβάνεται στην ποντιακή κουζίνα.

Υλικά:

700 gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι, νερό

Βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη

Φέτα τριμμένη (προεραιτικά)

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη από αλεύρι, νερό και ανάλογο αλάτι.

Ανοίγουμε φύλλα πολύ λεπτά με διάμετρο 20εκ περίπου. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι κι από τις δύο πλευρές. Σ' αυτή τη φάση οι γιοχάδες είναι τραγανοί. Μπορούν να παραμείνουν για πολύ καιρό σκεπασμένοι μέχρι να τους χρησιμοποιήσουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε ζεστό αλατόνερο σε άλλο σκεύος ταψάκι ή τηγάνι βουτάμε τους γιοχάδες και τηγανίζουμε σε φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρονται σκέτοι ή εναλλακτικά με φέτα τριμμένη, διπλωμένα σε τρίγωνα.


Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ   Pontos-news


Οι γιοχάδες είναι ένα είδος κρέπας πολύ απλό κι εύκολο που περιλαμβάνεται στην ποντιακή κουζίνα.

Υλικά:

700 gr Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι, νερό

Βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη

Φέτα τριμμένη (προεραιτικά)

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη ζύμη από αλεύρι, νερό και ανάλογο αλάτι.

Ανοίγουμε φύλλα πολύ λεπτά με διάμετρο 20εκ περίπου. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι κι από τις δύο πλευρές. Σ' αυτή τη φάση οι γιοχάδες είναι τραγανοί. Μπορούν να παραμείνουν για πολύ καιρό σκεπασμένοι μέχρι να τους χρησιμοποιήσουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε ζεστό αλατόνερο σε άλλο σκεύος ταψάκι ή τηγάνι βουτάμε τους γιοχάδες και τηγανίζουμε σε φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρονται σκέτοι ή εναλλακτικά με φέτα τριμμένη, διπλωμένα σε τρίγωνα.

Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου