Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Καρτοφλίν


Καρτοφλίν



kartoflin_764144965.jpg
Καρτόφια στην Ποντιακή διάλεκτο είναι οι πατάτες. Το καρτοφλίν ήταν το πιο συνηθισμένο φαγητό με κύριο συστατικό τις πατάτες, αλλλά μπορεί να μαγειρευτεί και με κρέας.
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 1/2 κιλό κρέας προαιρετικά (αρνί, κοτόπουλο, μοσχάρι ή χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι - πιπέρι
1 κ.γ ατζίκα* (προεραιτικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.   Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Όταν κοντεύει να γίνει προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
*Ατζίκα είναι πολτός από κόκκινες πιπεριές με μυρωδικά που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με Ποντιακά προϊόντα. Δίνει άρωμα και γεύση στα κοκκινιστά.
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου