Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Ποντιακή λαχανοσαλάτα


Ποντιακή λαχανοσαλάτα



pontiaki_laxanosalata_549369330.jpg
Η ποντιακή λαχανοσαλάτα  ξεχωρίζει από την γεύση που της δίνει η προσθήκη του σέλινου και του ξυδιού. Συνοδεύει κρεατικά και ψάρια.
Υλικά:
1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα
1 χούφτα σέλινο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένες ή τριμμένες
1 κόκκινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
1/2 ποτήρι λάδι
2 κουταλιές ξύδι
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, τα τοποθετείτε σε σουρωτήρι, αλατίζετε και τρίβετε να μαραθούν και να φύγουν τα υγρά.
Στη συνέχεια μεταφέρετε τη σαλάτα σε σαλατιέρα και ρίχνετε το λαδόξυδο αφού πρώτα το έχετε χτυπήσει σε βαζάκι.
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου