Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Μια πορτοκαλοπιτα τωρα στα χιονια ειναι οτι πρεπει...





ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
αλεύρι 300γρ
ζάχαρη 200γρ
ελαιόλαδο 100γρ
χυμό πορτοκάλι 200γρ
κονιάκ 1 σφηνακι
ξύσμα από ένα λεμόνι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Χτυπάμε το λαδι
με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα ξύσματα, το κονιάκ, την κανέλα
και το γαρύφαλλο μέσα στο μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε
λίγο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε
κι αυτό μέσα. Στο τέλος βάζουμε σιγά, σιγά και το αλεύρι και
ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός τον οποίο
αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλη σας επιτυχια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου