Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Κολοκυθόπιτα με ποντιακά τυριά

Κολοκυθόπιτα με ποντιακά τυριά


Φωτογραφία


Μιά πρόταση για το μεσημεριανό τραπέζι είναι η πανεύκολη κολοκυθόπιτα με ποντιακά τυριά ή επιλογή άλλων κίτρινων τυριών, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.

Υλικά:

1 ½ κιλό κολοκυθάκια
300 γρ παρχαροτύρι, πασκιτάν, γάις (τριμμένα)
300 γρ φέτα θρυματισμένη
2 αυγά
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνιθος
Πιπέρι – μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Ζύμη για πίτες ή 1 πακέτο φύλλο κουρού

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν, για μία ώρα.

Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα απαλλάξουμε από τα υγρά τους. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Σε βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα χειροποίητο φύλλο ή κουρού, ρίχνουμε το μίγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε την επιφάνεια και αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε στους 180°C με 200°C μέχρι να ροδίσει.

Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου