Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ(PEYNIRLI BAKLAVA)

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ(PEYNIRLI BAKLAVA)

Μπακλαβάς με τυρί!!!
Peynirli baklava!!!







Υλικά

Για τη ζύμη των ψύλλων:
1 νεροπότηρο νερό ή γάλα
1 ποτήρι του τσαγιού λάδι
2 αυγά
οσο αλεύρι χρειαστει
νισεστές

Για τα λοιπά:
1 1/2 πακέτο μαργαρίνη
1 κιλό ξαρμυρισμένο τυρί ή τελεμές

Για το σιρόπι:
4 νεροπότηρα νερού
3 1/2 νεροπότηρα ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε το γάλα, το λάδι και τα αυγά σιγά-σιγά με το αλεύρι, ώσπου να γίνει ζύμη κάπως σκληρή.
Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια, τη σκεπάζουμε με υγρό πανί και την αφήνουμε για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με λίγο νισεστέ και πλάθουμε τους σβώλους ανοίγοντας φύλλα όσο χρειάζεται για μπακλαβά.
Βάλτε σ' ένα βουτυρωμένο (ή λαδωμένο) ταψί τα 5 φύλλα, μαζεμένα και σουρωμένα.
Όταν τραβήξει το νερό του τυριού, στρώστε το επάνω τους.
Μετά στρώστε από πάνω και τα άλλα φύλλα.
2. Κόψτε τα φύλλα σε καρε. Ψηστε σε σιγανη φωτιά ώσπου να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου