Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ



ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ





Φαηγτό νηστίσιμο και καλό

Υλικά:
3 φλιτζάνια φασόλια
Λάχανο τουρσί ψιλοκομμένο ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνα Αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα τοματάκια
1 φλιτζάνα τοματοπολτό
1 ½ φλιτζάνια λάδι
λίγο αλάτι γιατί το λάχανο τουρσί είναι ήδη αλμυρό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό γλυκό κόκκινο πιπέρι
λίγο σέλινο ή λίγο δυόσμο προαιρετικά
νερό όσο πάρει

Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν στο νερό για μερικές ώρες. Αδειάζουμε το νερό και τα βάζουμε να βράσουν με αρκετό νερό. Αφού βράσουν προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το ένα φλιτζάνι λάδι, το σέλινο ή το δυόσμο, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουνε όλα μαζί. Όταν αρχίσουν να χυλώνουν ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και αφού πάρουν μια δυο βράσεις προσθέτουμε το λάχανο τουρσί και τα αφήνουμε να βράσουν ως που να χυλώσουν καλά. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα κατσαρολάκι να καεί και ρίχνουμε σ' αυτό το κόκκινο πιπέρι. Το μίγμα αυτό το προσθέτουμε στα φασόλια με το λάχανο τουρσί και ανακατεύουμε καλά όσο αυτά βράζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου