Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Το κοκορέτσι της Κατίνας


Το κοκορέτσι της Κατίνας





ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ VIDEO ΑΛΛΑ
ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ SITE


Υλικά για κοκορέτσι:
H συκωταριά (αφαιρούμε τη σπλήνα και τα νεφρά)
γλυκάδια από το αρνί
2 κιλά έντερα
1 αρνίσια σκέπη
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο σκόρδο
Οδηγίες για το παραδοσιακο κοκορετσι:
Το βασικότερο σημείο σε πρώτο στάδιο είναι το πολύ καλό πλύσιμο της συκωταριάς και των έντερων(τά έντερα πρέπει "να γυριστούν") που θα χρησιμοποιήσουμε για το κοκορετσι.
Κόβουμε σε κομματάκια μεσαίου μεγέθους την συκωταριά που θα χρησιμοποιήσουμε για το κοκορετσι.
Ανακατέβουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τη ρίγανη με τα εντόσθια. Καλό θα ήταν σε αυτό το στάδιο να μην προσθέσουμε το αλάτι για να αποφύγουμε τα "γλυστρίματα" και αν το αφήσουμε για την ώρα που περνάμε τα εντόσθια στην σούβλα.
Περνάμε τα κομμάτάκια που έχουμε κόψει ένα ένα στην σούβλα εναλλάξ (συκωτάκι- καρδία - σπλήνα -γλυκάδι κτλ)
Μόλις ολοκηρωθεί η διαδικασία τυλίγουμε προσεκτικά και σφικτά την συκωταριά με τα έντερα.
Ψήνουμε στην σούβλα το κοκορέτσι προσέχωντας να μην στεγνώσει






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου