Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ποντιακά πιτάκια με κιμά


Ποντιακά πιτάκια με κιμά



Τα Ποντιακά πιτάκια με κιμά είναι ένα πολύ εύκολο και γρήρορο φαγητό. Τρώγονται ζεστά και αν σας αρέσει το τυρί μπορείτε να βάλετε κάτω απο την ντομάτα μην τα ψήσετε πολύ γιατί θα ξεραθούν.

Υλικά:

Για την ζύμη:

6 φλιτζάνια αλεύρι περίπου
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
Νερό
Λίγο αλάτι

Για τον κιμά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 ματσάκι μαιντάνο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση:

1. Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκάνη με λίγο αλάτι.

2. Προσθέτετε το λάδι το γιαούρτι και λίγο λίγο το νερό και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη αρκετά σφιχτή.

3. Αφήνετε τη ζύμη για 15 λεπτά.

4. Χωρίζετε τη ζύμη σε μπάλες και την ανοίγετε σε μικρά στρόγγυλα πιτάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο

5. Βάζετε τα υλικά για τον κιμά όλα μαζί σε μια λεκάνη και τα ζυμώνετε.

6. Παίρνετε μικρή ποσότητα απο τον κιμά και τον στρώνετε στα πιτάκια να καλύψει την πίτα. Τέλος σκεπάζετε με μια φέτα ντομάτα.

7. Αλείφετε τα πιτάκια με λίγο λάδι και τα ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απο κάτω.

Τα Ποντιακά πιτάκια με κιμά είναι ένα πολύ εύκολο και γρήρορο φαγητό. Τρώγονται ζεστά και αν σας αρέσει το τυρί μπορείτε να βάλετε κάτω απο την ντομάτα μην τα ψήσετε πολύ γιατί θα ξεραθούν.

Υλικά:

Για την ζύμη:

6 φλιτζάνια αλεύρι περίπου
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
Νερό
Λίγο αλάτι

Για τον κιμά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 ματσάκι μαιντάνο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κουταλιά βούτυρο
Αλάτι πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση:

1. Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκάνη με λίγο αλάτι.

2. Προσθέτετε το λάδι το γιαούρτι και λίγο λίγο το νερό και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη αρκετά σφιχτή.

3. Αφήνετε τη ζύμη για 15 λεπτά.

4. Χωρίζετε τη ζύμη σε μπάλες και την ανοίγετε σε μικρά στρόγγυλα πιτάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο

5. Βάζετε τα υλικά για τον κιμά όλα μαζί σε μια λεκάνη και τα ζυμώνετε.

6. Παίρνετε μικρή ποσότητα απο τον κιμά και τον στρώνετε στα πιτάκια να καλύψει την πίτα. Τέλος σκεπάζετε με μια φέτα ντομάτα.

7. Αλείφετε τα πιτάκια με λίγο λάδι και τα ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απο κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου