Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΡΟΥΑΣΑΝ



ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΡΟΥΑΣΑΝ (7 φωτογραφίες)

ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

ΥΛΙΚΑ
Αλευρι για ολες τις χρησεις 2500γρ
Μαγια 125γρ
Αλατι 35γρ
Ζαχαρη 150γρ
Αυγα 3
Βουτυρο 100γρ
Βανιλια 1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι και το βουτυρο, αυτο που γραφω
στην συνταγη ειναι για μεσα στο ζυμαρι, και θελουμε να γινει μια
ζυμη λιγο σφιχτη αλλα ευπλαστη. Αφηνουμε την ζυμη να γινει
για 1 ωρα σε μικρα μπαλες των 800γρ. Στην συνεχεια, εχουμε
1 βιταμ και τ αφηνουμε εκτος ψυγειου κομενο σε 3 κοματια.
Αφου περασει η ωρα, ανοιγουμε με τον πλαστη σε εναν κυκλο
και αλειφουμε το ενα κοματι βιταμ, κλεινουμε τον κυκλο και το


βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να ετοιμασουμε την επομενη.
Αυτο το κανουμε 3 φορες, δηλαδη ενα βιταμ κομενο σε 3
κοματια και καθε κοματι το αλειφουμε στην ανοιχτη μπαλα.
Οταν το βγαζουμε απο το ψυγειο, ανοιξτε το φυλο και ξανα βαζουμε
βουτυρο και μολις το κλεινουμε ξανα ψυγειο. Μετα την τριτη φορα
ανοιγουμε το φυλο σε μισο εκατοστο, το κοβουμε σε 8 κοματια, οπως
βλεπετε στην φωτο, βαζετε μια κουταλια μερεντα, μαρμελαδα της
αρεσκειας σας, κλεινετε τα κρουασαν οπως στην φωτο, αραδειαζετε
σε λαμαρινα με αντικολητικο χαρτι κι αφηνετε να γινει για 50λ.
πριν τα ψησετε αλειφουμε με κροκο αυγου διαλυμενο με λιγο
νερο. Ψηνετε στους 170β για 20λ.
Καλη σας επιτυχια!!!!
Ελπιζω αυτα που σας εγραψα σε συνδυασμο με τις φωτο να
σας βοηθησα.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου