Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί






Μερίδες: 4
Υλικά:
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 κρεμμύδια ξέρα σε ροδέλες
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 500γρ χυμό ντομάτας
  • 1 κ σ ντοματοπελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ σ ζάχαρη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 8 φέτες τυρί φέτα ή κασέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε απο πάνω καθώς και κόβουμε λίγο το πίσω μέρος της μελιτζάνας για να μπορεί να σταθεί.
Ύστερα τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι σε μέτρια φωτιά για να μην καούν και να μπορούν να ψηθούν και έπειτα τις βάζουμε να στραγγίσουν.
Σωτάρουμε για 4-5 λεπτά τα ξερά κρεμμύδια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα αφήνουμε όλα μαζί να μαραθούν. Τα σβήνουμε με κρασί κ στην συνέχεια βάζουμε τον χυμό ντομάτας, ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, δάφνη, θυμάρι και τέλος προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 30 λεπτά.
Μόλις πήξει η σάλτσα και μαγειρευτούν τα λαχανικά, παίρνουμε τις μελιτζάνες τις οποίες έχουμε πατήσει με ένα πιρούνι την ψίχα της για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε την σάλτσα.
Τέλος πριν τα βάλουμε στον φούρνο βάζουμε το τυρί, τα ψήνουμε στους 200 °C για 30 λεπτά.



Σημείωση

Για να μην είναι βαριές οι μελιτζάνες τις ψήνουμε στον φούρνο αντι να τις τηγανίσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου