Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Κοφτάδες (Ποντιακοί ντολμάδες)

Κοφτάδες (Ποντιακοί ντολμάδες)

Κοφτάδες (Ποντιακοί ντολμάδες)



Οι ποντιακοί ντολμάδες ή κοφτάδες, είναι ένα πολύ δημοφιλές φαγητό για τους Πόντιους. Είναι πολύ νόστιμοι και αξίζει να τους δοκιμάσετε.

Υλικά

1 κιλό μαύρα λάχανα (πωλούνται στις λαϊκές αγορές σε φύλλα)

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ ποτήρι νερού ρύζι γλασέ

½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο

1 κουταλιά τοματοπελτέ

Αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, όλα μαζί. Παίρνουμε ένα - ένα τα φύλλα του λάχανου και τυλίγουμε ντολμάδες.

Τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν.

Σιγοβράζουμε για 45΄ περίπου.


Καλή σας όρεξη



Οι ποντιακοί ντολμάδες ή κοφτάδες, είναι ένα πολύ δημοφιλές φαγητό για τους Πόντιους. Είναι πολύ νόστιμοι και αξίζει να τους δοκιμάσετε.

Υλικά

1 κιλό μαύρα λάχανα (πωλούνται στις λαϊκές αγορές σε φύλλα)

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ ποτήρι νερού ρύζι γλασέ

½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο

1 κουταλιά τοματοπελτέ

Αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, όλα μαζί. Παίρνουμε ένα - ένα τα φύλλα του λάχανου και τυλίγουμε ντολμάδες.

Τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν.

Σιγοβράζουμε για 45΄ περίπου.


Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου