Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Σεληνόριζα με πορτοκάλι


Σεληνόριζα με πορτοκάλι


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (08)




















Υλικά
4-5 σεληνόριζες
1 ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2/3 της κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής σεληνόριζα με πορτοκάλι
Καθαρίζουμε τις σεληνόριζες και τις κόβουμε σε φέτες στο μέγεθος που θέλουμε. Μπορείτε να τις αφήσετε στρογγυλές, να τις κόψετε σε κύβους μεγάλους ή σαν φέτες πορτοκαλιού. Πρέπει αμέσως να βάλετε τα λαχανικά σε ένα μπολ με νερό και να στίψετε μερικές σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε καλά σε καυτό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τη σεληνόριζα αφού την έχουμε βγάλει από το νερό και την έχουμε ξεπλύνει. Εδώ χρειάζεται να είμαστε λίγο γρήγοροι γιατί όπως είπαμε το λαχανικό αυτό μαυρίζει εύκολα.
Σοτάρουμε για μερικά λεπτά, βάζουμε το αλατάκι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό από πορτοκάλι.
Σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σεληνόριζα, σχεδόν 45 λεπτά δηλαδή.
Μην ξεχνάτε το μυστικό των λαδερών της τουρκικής κουζίνας. Είναι πολύ νοστιμότερα την επόμενη μέρα.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου