Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Φασούλια τιναχτά


Φασούλια τιναχτά



fasoulia_tinaxta_810708111.jpg
Τα Φασούλια τιναχτά είναι μια Ποντιακή συνταγή, που συνηθίζεται στη νηστεία ή Τετάρτη και Παρασκευή που κατά την θρησκευτική παράδοση δεν καταναλώνουμε κρέας.
Υλικά:
500 γρ φασόλια μπαρμπούνια ή μαυρομάτικα
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλλες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Ξύδι ή λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασόλια σε λεκάνη με νερό για τουλάχιστον 12 ώρες. Στη συνέχεια τα βράζουμε και σερβίρουμε στραγγίζοντάς τα (τιναχτά).
Στο πιάτο μας προσθέτουμε αλατοπίπερο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, ελαιόλαδο και ξύδι ή λεμόνι.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου