Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Σύκα φούρνου γεμιστά με φέτα


Σύκα φούρνου γεμιστά με φέτα




Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής
σύκα
φέτα
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο
θυμάρι

Σπάμε τη φέτα σε αρκετά μικρά κομματάκια και την ανακατεύουμε με τα πιπέρια, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.
Πλένουμε τα σύκα που τα έχουμε διαλέξει να είναι μεγαλούτσικα για να τα γεμίσουμε.
Κόβουμε ένα καπελάκι από τη μεριά που είναι το κοτσάνι και το κρατάμε.
Μπορούμε να μην το κόψουμε μέχρι την άκρη.
Αφαιρούμε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό όσο μπορούμε για να μην χαλάσει. (Η γιαγιά μου είχε ένα κουταλάκι για τα γεμιστά γενικώς που της το είχε ακονίσει ο παππούς για να κόβει. Δεν ξέρω αν υπάρχει τόσο έξυπνο γκατζετάκι στα μαγαζιά με τον εξοπλισμό αλλά μπορείτε να το φτιάξετε ακονίζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού) Είναι πάρα πολύ πρακτικό.
Ανακατεύουμε τη σάρκα από τα σύκα με τη φέτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Γεμίζουμε με το μίγμα φέτας τα σύκα μας.
Σκεπάζουμε με τα καπάκια.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί τους ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω και λίγο από το μίγμα των πιπεριών.
Ανάλογα πόσο καυτερά σας αρέσουν.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Σερβίρονται μόλις κρυώσουν λίγο και στάζετε και λίγο βαλσάμικο πάνω σε κάθε σύκο.
Αν σας έχει μείνει και ζουμί από το ταψί το περιχύνετε κι αυτό πάνω στα σύκα.

TIPS 

Τρυπήστε γύρω γύρω τα σύκα με μια οδοντογλυφίδα ειδικά αν η φλούδα τους είναι χοντρή.


ΠΗΓΗ http://www.lovecooking.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου