Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ



Τα κ
άνει συχνά η μάνα μου 

ΥΛΙΚΑ

...για τα σουτζουκάκια...

-1/2 κ.κιμά μοσχαρίσιο
-200 γρ.κιμά αρνίσιο(..γίνονται πολύ πιο νόστιμα..ή χοιρινό )
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,μουσκεμένο σε κρασί και στυμένο
-1 κουταλάκι κοφτό κύμινο
-αλάτι,πιπέρι

...για τη σάλτσα..


-1 ξυλάκι κανέλα
-2 ντομάτες μεγάλες 
-2 κουταλιές σούπας πελτέ,διαλυμένο σε νερό
-1 σκελίδα σκόρδο
-αλάτι,πιπέρι,
-μια κουταλια σούπας κοφτή ζαχαρη





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα...

Εν τω μεταξύ,ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα υλικά της και την αφήνουμε να βράζει...

Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα σουτζουκάκια,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές,να πάρουν χρώμα,φροντίζοντας να μη μας ξεροψηθούν,για να μπορούν να ρουφήξουν τη σάλτσα...
Ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μαζί για μισή ώρα...

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές..

TIPS ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

-αλεύρι για το τηγάνισμα
-5 καρφάκια γαρύφαλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου