Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΠΩΣ ΑΝΟΙΓΩ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΦΥΛΛΟ

ΠΩΣ ΑΝΟΙΓΩ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΦΥΛΛΟ


Το άνοιγμα φύλλου δε θέλει κόπο αλλά τρόπο!!!!

Παρατηρείστε προσεκτικά την κάθε κίνηση που κάνει η μητέρα μου που είναι στο βίντεο και το μόνο σίγουρο είναι πως θα ανοίξετε δικό σας φύλλο αμέσως!!!!!!!!!!! Χωρίς κόπο και τραβήγματα από δω κι από κει.... Δίνουμε ελαφρά πίεση στα χέρια από το κέντρο της βέργας και προς τα έξω πιέζουμε λίγο παραπάνω. Αν βλέπετε και σας κάνει τσακίσεις το φύλλο σας είναι επειδή πιέζετε πιο δυνατά στο κέντρο. Όσο πλησιάζουμε προς τις άκρες πρέπει να πιέζουμε λίγο περισσότερο και να βγαίνουν τα χέρια μας στη βέργα. Έτσι μας ανοίγει ομοιόμορφα και γίνεται λεπτό παντού!!!
Αναλογίες για μια πίτα:

1 φλ.τσ. νερό,
1 φλ. του ελληνικού ελαιόλαδο,
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
αλεύρι όσο σηκώσει για να μας βγει μια ζύμη εύπλαστη, που δεν κολλάει στα χέρια και που δεν είναι ούτε πολύ μαλακή αλλά ούτε και σφιχτή. Αν είναι σφιχτή δεν θα μας ανοίγει το φύλλο.
Άλλοι βάζουν και λίγο ξίδι για να τους βγει τραγανό το φύλλο όταν ψηθεί. Μπορείτε να δοκιμάσετε και τις 2 εκδοχές!
Αφού ζυμώσετε κάνετε ενα μακρύ «φίδι» και κόβετε μικρά κομμάτια τόσα όσα τα φύλλα σας.
Πιάνετε από τις όποιες γωνίες έχουν και τα γυρνάτε προς τα κάτω και προς το κέντρο του ζυμαριού ώστε να δημιουργηθεί ένα μπαλάκι το οποίο θα στρίψετε λίγο στις παλάμες σας, θα το βουτήξετε στο αλεύρι  και θα το τοποθετήσετε στον πάγκο εργασίας.
Όταν αρχίσετε να ανοίγετε τα φύλλα θα παίρνετε το πιο παλιό μπαλάκι ζύμης γιατί όσο κάθεται το ζυμάρι ανοίγει καλύτερα το φύλλο!









ΠΗΓΗ  http://as-mageirepsoume.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου