Τσακώνικα μπιφτέκια!
Βαρεθήκατε τα κλασσικά μπιφτέκια; Δοκιμάστε τα παραδοσιακά τσακώνικα μπιφτέκια και θα ξετρελαθείτε!
Υλικά:
Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες, αφήστε τις να στραγγίξουν καλά και χτυπήστε τις στο μπλέντερ με λίγο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξίδι.
Σε μιά λεκανίτσα αδειάστε αυτό το μείγμα, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα (η σόγια θέλει λίγα μπαχαρικά παραπάνω) και ζυμώστε. Αφήστε 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει "ο κιμάς" μας.
Πλάστε μπιφτεκάκια ή κεφτεδάκια και ψήστε τα για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς σε λαδωμένο ταψί.
Διακόσμηση: Τα κεφτεδάκια τα πέρασα σε καλαμάκια διαδοχικά με μικρά ντοματάκια και πράσινες πιπεριές. Τα μπιφτεκάκια τα τύλιξα σε αραβικές πίτες, τοποθετώντας μέσα μια κουταλιά τζατζίκι, μια φέτα ντομάτας και 1 φυλλαράκι δυόσμου και τα τύλιξα σε λαδόκολλα. Τα έβαλα σε στρογγυλή, πήλινη πιατέλα γύρω-γύρω και στο μέσο ένα πήλινο μπολ με ελαφρύ τζατζικάκι.
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/- 5 τσακώνικες μελιτζάνες ψημένες ολόκληρες στο φούρνο
- 1 ποτήρι του νερού βρασμένο κιμά σόγιας
- 1 αβγό
- 1 κούπα φρυγανιά
- 3-4 κουτ.σούπας αλεύρι
- δυόσμο, μαϊντανό
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες, αφήστε τις να στραγγίξουν καλά και χτυπήστε τις στο μπλέντερ με λίγο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ξίδι.
Σε μιά λεκανίτσα αδειάστε αυτό το μείγμα, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα (η σόγια θέλει λίγα μπαχαρικά παραπάνω) και ζυμώστε. Αφήστε 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει "ο κιμάς" μας.
Πλάστε μπιφτεκάκια ή κεφτεδάκια και ψήστε τα για 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς σε λαδωμένο ταψί.
Διακόσμηση: Τα κεφτεδάκια τα πέρασα σε καλαμάκια διαδοχικά με μικρά ντοματάκια και πράσινες πιπεριές. Τα μπιφτεκάκια τα τύλιξα σε αραβικές πίτες, τοποθετώντας μέσα μια κουταλιά τζατζίκι, μια φέτα ντομάτας και 1 φυλλαράκι δυόσμου και τα τύλιξα σε λαδόκολλα. Τα έβαλα σε στρογγυλή, πήλινη πιατέλα γύρω-γύρω και στο μέσο ένα πήλινο μπολ με ελαφρύ τζατζικάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου