Τηγανίτες με γιαούρτι
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κούπες αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι νερό
Διαδικασία
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα.
Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι και ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Όταν η ζύμη στέκεται στο κουτάλι, είναι έτοιμη.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Κάθε τηγανίτα είναι μια κουταλιά της σούπας ζύμη. Μόλις βγάλει φουσκάλες, αφού τη γυρίσουμε και από τις δυο μεριές, είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε με μέλι ή μαρμελάδα .
Καλή όρεξη!
Μας τις έφτιαχνε η μαμά, όποτε πηγαίναμε στο χωριό και σας παραθέτω ατόφια τη συνταγή.
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κούπες αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι νερό
Διαδικασία
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα.
Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι και ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Όταν η ζύμη στέκεται στο κουτάλι, είναι έτοιμη.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Κάθε τηγανίτα είναι μια κουταλιά της σούπας ζύμη. Μόλις βγάλει φουσκάλες, αφού τη γυρίσουμε και από τις δυο μεριές, είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε με μέλι ή μαρμελάδα .
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου