Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Μικρασιατικό καζάν ντιπί

Μικρασιατικό καζάν ντιπί


Μικρασιατικό καζάν ντιπί
Το καζάν ντιπί είναι σήμα κατατεθέν για την μικρασιατική κουζίνα. Παρόλα αυτά παντού σερβίρεται ως το πιο αγαπητό επιδόρπιο διότι έιναι και ελαφρύ και γευστικό και ξεχωριστό. Η παρακάτω συνταγή έιναι πολύ έυκολη και γρήγορη για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν στο τραπέζι τους.
Τι χρειαζόμαστε:

2 λίτρα γάλα - 8 κούπες
1 κούπα ρυζάλευρο
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κ-σ ανθόνερο
3-4 κ-σ ζάχαρη για το κάψιμο

1.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το ρυζάλευρο και αρχίζουμε να το βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Θα δείτε ότι θα αρχίσει να πήζει.
2.Όταν φτάσει σε αυτό το στάδιο, το βγάζετε από την φωτιά, παίρνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή ταψάκι, βάζετε μέσα την ζάχαρη 3-4 κ σ και την αφήνετε να λειώσει.
3.Στην συνέχεια παίρνετε με μια κουτάλα μια μεγάλη, δόση και την ρίχνετε στην λιωμένη ζάχαρη. Θα πάρει 1-2 βράσεις.
4.Τα τραβάτε από την φωτιά, βάζετε στο τηγάνι ή ταψί όλη την κρέμα και ρίχνετε και το ροδόνερο ανακατεύετε καλά, το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.
5.Όταν είναι να σερβίρετε το γλυκό το γυρίζετε ανάποδα για να βγαίνει πάνω η καμένη ζάχαρη.

ΠΗΓΗ  http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου