Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Τυρόψωμα με φέτα και δυόσμο

Τυρόψωμα με φέτα και δυόσμο



Enlarge this image Click to see fullsize

Υλικά
600 γραμμ. αλεύρι δυνατό
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
Νερό όσο σηκώσει (περίπου 1½ φλιτζ.)
Λίγο λάδι για το μπολ
Για τη γέμιση
400 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα
Λίγο επιπλέον αλεύρι

Εκτέλεση


Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι. Διαλύουμε το αλάτι σε 1 φλιτζ. χλιαρό νερό. Το ρίχνουμε στα υλικά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την ζυμώνουμε δυνατά για 10΄ κάνοντας τραβήγματα της ζύμης, τεντώνοντάς την και επαναφέροντάς την.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος φουσκώματος ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όσο πιο ζεστό είναι ένα μέρος τόσο πιο γρήγορα φουσκώνει η ζύμη. Ακόμα και στο ψυγείο θα φουσκώσει, αλλά θα αργήσει πολύ.
Xωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες, 6 μπαλίτσες και ανοίγουμε κάθε μία από αυτές με τη βοήθεια του πλάστη σε μακριά πλατειά λωρίδα

Γεμίζουμε κατά μήκος τη λωρίδα ζύμης με τα υλικά της γέμισης και κλείνουμε το φύλλο μας σχηματίζοντας ένα μπαστούνι. Τυλίγουμε το μπαστούνι σε σαλιγκαράκι ή το αφήνουμε ως έχει, σε μορφή μπαγκέτας. Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες μπάλες ζύμης.  Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν λίγο ακόμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, στους 180 βαθμούς. 
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας και βέβαια  πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι μερίδες ζύμης που έχετε πλάσει.

ΠΗΓΗ  http://delicieuses.forumotion.net/forum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου