Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ(Lokma)ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ


Lokma (λουκουμάδες)

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (29)





















Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε lokma είναι:
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μαγιά σε σκόνη που για να τη λιώσουμε θα χρειαστούμε ένα κουταλάκι ζάχαρη και μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι νερό
1 αβγό
Για το τηγάνισμα:
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής:
Αρχικά ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και περιμένουμε ένα δεκάλεπτο μέχρι να φουσκώσει.
Σε ένα βαθύ δοχείο βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μίγμα με τη μαγιά, το αβγό και ένα φλιτζάνι νερό και τα χτυπάμε όλα με ένα πιρούνι.
Πρέπει να φτιάξουμε έναν χυλό νερουλό τον οποίο θα βάλουμε στην άκρη για ένα μισάωρο για να δέσει καλά.
Εντωμεταξύ θα φτιάξουμε το σιρόπι. Θα βάλουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα σκεύος και θα το βάλουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και πήξει το σιρόπι. Μόλις γίνει αυτό το τελευταίο, θα προσθέσουμε το λεμονάκι.
Και τώρα το τηγάνισμα! Ζεσταίνουμε καλά το λάδι. Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη στην παλάμη μας. Σφίγγουμε την παλάμη και θα δούμε ότι βγαίνει ένα βολαράκι από έκεί που είναι ο αντίχειρας. Το κόβουμε με ένα κουταλάκι και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι από μικρή απόσταση. Το ίδιο θα κάνουμε και με τον υπόλοιπο χυλό. Κουνάμε το τηγάνι ελαφρά και συνεχώς για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες. Εάν δεν τα καταφέρετε με αυτό τον τρόπο, βυθίζετε ένα κουταλάκι στον χυλό αλλά όταν το ρίχνετε στο λάδι προσπαθήστε να πάρει σχήμα στρογγυλό. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι να βυθίζετε το κουταλάκι πρώτα στο καυτό λάδι και μετά στον χυλό για να πάρετε ένα κομματάκι. Το λάδι θα βοηθήσει τον χυλό να βγει ομοιόμορφα.
Μόλις τελειώσουμε με όλο τον χυλό, ρίχνουμε τους τηγανισμένους λουκουμάδες μας στο χλιαρό σιρόπι. Είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Απολαύστε τους με κανέλα και τριμμένη καρύδα!
Καλή όρεξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου