Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Πάστα Πουτανέσκα

Πάστα Πουτανέσκα 

















Συνταγή για 4 άτομα 



Υλικά: 

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα 
1 μικρή καυτή πιπεριά χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη 
3 κουταλιές κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη 
8 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσια και κομμένες στα τέσσερα) 
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας από κονσέρβα ή φρέσκια 
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι 
½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 
1/4 φλιτζανιού κρύο νερό 
Παρμεζάνα 
500γρ σπαγγέτι 

Προετοιμασία: 
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις αντσούγιες και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου μέχρι να λιώσουν καλά οι αντζούγιες. Προσθέτουμε τη πιπεριά, τη κάπαρη, τις ελιές, την σάλτσα ντομάτας, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, και αφήνουμε να κοχλάσουν. 
Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα σας, ακάλυπτη, για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Η σάλτσα κατά το διάστημα αυτό πρέπει να καταστηθεί αρκετά καλά αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ παχύρευστη. 
Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, ετοιμάστε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και τοποθετούμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε η σάλτσα να καλύψει εντελώς τα ζυμαρικά μας. Αν το τηγάνι είναι πολύ μικρό για να χωρέσει όλα την ποσότητα των ζυμαρικών τότε κάντε την διαδικασία για κάθε μερίδα ξεχωριστά. 
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα στην κορυφή. Απολαύστε με κόκκινο ξηρό κρασί.

Καλή Όρεξη! 

Από το: xs-recipes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου