Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Ratatouille Ρατατούιγ - Γαρνιτούρα για ψητά ψάρια και κρέατα

Ratatouille Ρατατούιγ - Γαρνιτούρα για ψητά ψάρια και κρέατα


Χρόνος προετοιμασίας: 45’
Χρόνος ψησίματος: 30’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ 
ντομάτες 1 Kg
κρεμμύδια 2
πιπεριές κόκκινες 2
πιπεριές κίτρινες 1
μελιτζάνες 1
κολοκύθια 2
σκόρδο (σκελίδες) 4
ελαιόλαδο 130 ml
πελτές 20 gr
ζάχαρη 1/2 κουταλάκι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
δαφνόφυλλα 2
θυμάρι τριμμένο
αλάτι ψιλό
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ρίγανη φρέσκια 1/2 ματσάκι

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΜΑΤΩΝ
1 Πλύνετε τις ντομάτες.
2 Bυθίστε τις σε βραστό νερό για 30!! και κατόπιν σε κρύο και χοντροκόψτε τις αφού αφαιρέσετε τα σπόρια.
3 Καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
4 Πλύνετε, σκουπίστε και αφαιρέστε τα σπόρια και κόψτε τις πιπεριές σε κομμάτια (paysanne).
5 Πλύνετε, σκουπίστε και κόψτε τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες.
6 Καθαρίστε και λιώστε τις σκελίδες σκόρδου.

ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 
7 Ζεστάνετε λίγο από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν.
8 Προσθέστε και σοτάρετε τις πιπεριές για 2΄-3΄.
9 Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας μεταφέρετε το μείγμα σε ένα σκεύος.
10 Προσθέστε στην κατσαρόλα λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρώς τις μελιτζάνες.
11 Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κολοκυθάκια για 3’. Μεταφέρετέ τα στο σκεύος με τα παραπάνω λαχανικά.
12 Bάλτε το σκόρδο και τις ντομάτες στην κατσαρόλα.
13 Προσθέστε τον πελτέ και τη ζάχαρη.
14 Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το θυμάρι και τη δάφνη.
15 Αφήστε το μείγμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες.
16 Ξαναβάλτε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά. Δεν θα πρέπει να λιώσουν αλλά να διατηρήσουν το σχήμα
τους.
17 Ελέγξτε το αλατοπίπερο και πασπαλίστε με τη φρέσκια ρίγανη.
18 Σερβίρετε.


CHEF D’ OEUVRE
ΧΕΫΔΕΝ 20, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 104 34, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210.82.31.935

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου