Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ζεματούρα!


Ζεματούρα!

Την έχετε ακουστά?


Εγώ πάντως την έμαθα πέρσι στα μαγειρέματα του Σκαι με την Μ.Λαμπράκη.


Μοιάζει πολύ με την κασιόπιτα της Ηπείρου,μα η καταγωγή της είναι από τη Θεσσαλία και τη διαφορά εδώ την κάνει το καλαμποκίσιο αλεύρι,αν την δοκιμάσετε μόνο αυτό το αλεύρι να βάλετε,αλλιώς δε θα βρείτε κάτι διαφορετικό στη γεύση.


Ειναι πανεύκολη και εκτελείται στο λεπτό!






ΥΛΙΚΑ


2 κούπες καλαμποκάλευρο


1+1/2 κούπες γάλα


3/4 κούπας ελαιόλαδο


500 γρ. φέτα θρυματισμένη


1 πρέζα αλάτι


βούτυρο ή λάδι για το ταψί






Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά,με το χέρι,αφηνοντας τελευταίο το τυρί .


Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί για πίτα(πρέπει να είναι πολύ λεπτή...στο 1 εκ. περίπου...εμένα μου βγήκε,ως συνήθως, λίγο πιο χοντρή) και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.


Ψήνουμε στους 190 β. για 30 λ. περίπου ώσπου να ροδίσει και να γίνει τραγανή.









ΠΗΓΗ http://cookthebook.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου