Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Πατατόπιτα


Πατατόπιτα




Υλικά


500 γρ. αλεύρι

250 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κιλό πατάτες

220 γρ. τριμμένη γραβιέρα

1 σκελίδα σκόρδο

240 ml γάλα

λίγο αλάτι - πιπέρι.

Εκτέλεση




Για τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο, μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι. Ζυμώνετε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτετε λίγο νερό ώστε να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Μέχρι να βράσουν οι πατάτες, ανοίξτε δύο φύλλα για ταψί Νο 22. Το φύλλο να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ταψιού.. Βάζετε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις σπάτε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο λιωμένο και τα ανακατεύετε. Βουτυρώνετε το ταψί και απλώνετε το ένα φύλλο. Απλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Τη ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25′ - 30′ λεπτά περίπου στους 180º βαθμούς.
Για πιο γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο σφολιάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου