Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Κοτόπουλο με Σως και Πατάτες Τηγανιτές


Κοτόπουλο με Σως και Πατάτες Τηγανιτές





Υλικά (για 4 άτομα)

2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρές λωρίδες

1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1 ντομάτα κομμένη σε κύβους

Αλάτι-πιπέρι-γλυκιά πάπρικα

6 φύλλα δυόσμου ξερά-τριμμένα

1/4 μπέικον κομμένο σε λωρίδες

500 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο σε ένα τηγάνι και μαζί με αυτό και τα κομμάτια κοτόπουλου, να αρχίσουν να τσιγαρίζονται. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι , τις πιπεριές και ανακατεύουμε σταδιακά για να πάρουν όλα χρώμα. Ρίχνουμε το μπέικον και μόλις μελώσουν όλα τα υλικά, ρίχνουμε και την ντομάτα. Μετά από 2-3 ανακατέματα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το δυόσμο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Μέχρι να δέσει η σάλτσα, κουνάμε μια- δυο φορές το τηγάνι προσέχοντας να μην έχει δυνατή φωτιά και καεί το φαγητό μας. 

Τηγανίζουμε πατάτες και προσθέτουμε από πάνω αυτή την υπέροχη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου