Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑ


Φωτογραφία: Νόστιμη και διαιτητική τούρτα Ανανά απο το AXORTAGOS.gr !!!

 Ένα ελαφρύ, δροσερό και εύκολο ως προς την εκτέλεση γλυκό. Η τούρτα ανανά!

Υλικά
1 κομπόστα ανανά
Ζελέ με γεύση ανανά
1 πακέτο σαβαγιάρ

Για την κρέμα
4 ποτήρια γάλα φρέσκο (με χαμηλά λιπαρά ή πλήρες)
2/3 από ένα ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι άνθος αραβοσίτου βανίλια 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
1 βανίλια
1 φλούδα λεμόνι
Προαιρετικά ψημένα στο γκριλ αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το ρίχνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα, το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μισή ώρα βάζουμε τον ανανά σε ροδέλες. Όταν πήξει καλά (μετά από 2-3 ώρες) έχουμε έτοιμη την κρέμα.

Την οποία παρασκευάζουμε ως εξής:

¨Τα τρία ποτήρια γάλα τα χύνουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την φλούδα του λεμονιού και τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά( προσοχή όχι να βράσουν!)

Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, στο οποίο έχουμε χτυπήσει καλά τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου.

Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα ,ρίχνουμε το βιτάμ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη για να μην μας πιάσει πέτσα.

Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και μερικές φέτες ανανά , που τις έχουμε ψιλοκόψει.

Την κρέμα την προσθέτουμε πάνω από το ζελέ , το ζουμί από την κομπόστα το ζεσταίνουμε με μια κουταλιά ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό.

Βουτάμε για λίγο ένα- ένα τα σαβαγιάρ και τα προσθέτουμε πάνω από την κρέμα και αφήνουμε την τούρτα ανανά για μια μέρα στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα την χαράζουμε στο πλάι με ένα μαχαίρι και στην συνέχεια την αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά σε μπεν -μαρί (νερό που βράζει) βάζουμε πάνω από την φόρμα μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά!

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και οπτικά και γευστικά!

Καλή σας απόλαυση!

Νόστιμη και διαιτητική τούρτα Ανανά

Ένα ελαφρύ, δροσερό και εύκολο ως προς την εκτέλεση γλυκό. Η τούρτα ανανά!

Υλικά
1 κομπόστα ανανά
Ζελέ με γεύση ανανά
1 πακέτο σαβαγιάρ

Για την κρέμα
4 ποτήρια γάλα φρέσκο (με χαμηλά λιπαρά ή πλήρες)
2/3 από ένα ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι άνθος αραβοσίτου βανίλια 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
1 βανίλια
1 φλούδα λεμόνι
Προαιρετικά ψημένα στο γκριλ αμύγδαλα

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το ρίχνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα, το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από μισή ώρα βάζουμε τον ανανά σε ροδέλες. Όταν πήξει καλά (μετά από 2-3 ώρες) έχουμε έτοιμη την κρέμα.

Την οποία παρασκευάζουμε ως εξής:

¨Τα τρία ποτήρια γάλα τα χύνουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την φλούδα του λεμονιού και τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά( προσοχή όχι να βράσουν!)

Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, στο οποίο έχουμε χτυπήσει καλά τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου.

Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα ,ρίχνουμε το βιτάμ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μεμβράνη για να μην μας πιάσει πέτσα.

Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και μερικές φέτες ανανά , που τις έχουμε ψιλοκόψει.

Την κρέμα την προσθέτουμε πάνω από το ζελέ , το ζουμί από την κομπόστα το ζεσταίνουμε με μια κουταλιά ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό.

Βουτάμε για λίγο ένα- ένα τα σαβαγιάρ και τα προσθέτουμε πάνω από την κρέμα και αφήνουμε την τούρτα ανανά για μια μέρα στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα την χαράζουμε στο πλάι με ένα μαχαίρι και στην συνέχεια την αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά σε μπεν -μαρί (νερό που βράζει) βάζουμε πάνω από την φόρμα μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά!

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και οπτικά και γευστικά!

Καλή σας απόλαυση!

ΠΗΓΗ AXORTAGOS.gr !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου