Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΟΡΤΥΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ( SULTAN BILDIRCINI)


 ΤΑ ΟΡΤΥΚΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ 

SULTAN BILDIRCINI

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (36)





















Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να μαγειρέψουμε «σουλτανικά ορτύκια», sultan bıldırcını, είναι:
4 ορτύκια καθαρισμένα
3-4 κουταλιές αλεύρι
Μισό φλιτζάνι ραφιναρισμένο ελαιόλαδο
200 γραμμάρια βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ρύζι
1 λίτρο ζωμό κρέατος
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
Χωρίζουμε τα ορτύκια στη μέση σε δύο κομμάτια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και τα βάζουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το ραφιναρισμένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα ορτύκια και τα τηγανίζουμε για ένα πεντάλεπτο την κάθε μεριά. Aφαιρούμε τα ορτύκια από το τηγάνι και τα βάζουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο ρύζι και το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα και τα τηγανισμένα ορτύκια και αφού ανακατέψουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπέρι, προσθέτουμε και τον ζεσταμένο ζωμό και τα αφήνουμε να ψηθούν πρώτα σε δυνατή και έπειτα σε μέτρια φωτιά για ένα εικοσάλεπτο.
Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το πιλάφι με μια καθαρή πετσέτα για να ξεκουραστεί για περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Και… σερβίρουμε!
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου