Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Κουκιά με πασκιτάν


Κουκιά με πασκιτάν



koukia_paskitan_540046573.jpg
Τα κουκιά με πασκιτάν είναι μια συνταγή που συμπεριλαμβάνεται στην ποντιακή κουζίνα, άλλα δεν είναι πολύ γνωστή.

Υλικά:
1/2 κιλό κουκιά
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο,
1/2 ποτήρι λάδι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/2 κιλό πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
   
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κουκιά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι, τα κρεμμύδια και όλα τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τ' αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε με πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη! 
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου