Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Κερκυραϊκή παστιτσάδα


Κερκυραϊκή παστιτσάδα



Συστατικά για 8 άτομα

4-5 κιλά κόκκορας ή μοσχάρι

500 γραμ. μακαρόνια

7 κρεμμύδια

3 κουταλιές της σούπας πολτό τομάτας

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

τυρί τριμμένο

5 γαρίφαλα

2 κομμάτια κανέλα

½ κουταλάκι βασιλικό αφυδατωμένο

½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε φέτες και πριν να πάρουν χρώμα προσθέστε τα μπαχαρικά.

Ανακατέψτε για περίπου δύο λεπτά προσθέτοντας τον κόκορα καθαρό και κομμένο σε κομμάτια. Ένα μυστικό για να γίνει πιο νόστιμο το κρέας είναι να του κάνετε τρύπες και να βάλετε τα μπαχαρικά μέσα.

Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και κρασί και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά.

Διαλύστε σε ένα φλιτζάνι με νερό τον πολτό τομάτας και προσθέστε το στην κατσαρόλα, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1,30 ώρα μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.

Ξεχωριστά βράστε τα μακαρόνια, στραγγίστε τα και μετά ρίξτε τα στην κατσαρόλα αφού πρώτα έχετε βγάλει τα κομμάτια κρέας. Ανακατέψτε καλά τα μακαρόνια έτσι που η σάλτσα να πάει παντού.

Σερβίρετε τα μακαρόνια και στην άκρη τα κομμάτια κρέας, και ρίξτε τυρί τριμμένο. Μπορεί να σερβίρετε πρώτα τα μακαρόνια και μετά το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου