Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ


ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ



Φωτογραφία: Τρούφες σοκολάτας µε αµύγδαλο απο την Αργυρω  για τους αγαπημενους σας!!!


 Οι τρούφες γίνονται γρήγορα, με λίγα υλικά, και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ιδανικές για να τις προσφέρετε σαν δώρο σε επίσκεψη. Όλοι τις τιμούν δεόντως.

Υλικα

180 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο ή άλλο της αρεσκείας σας
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού σκόνη αμυγδάλου
1 φλ. τσαγιού ξύσμα σοκολάτας για την επικάλυψη
 
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τότε την άχνη και το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ώστε να είναι εύκολο στο πλάσιμο. Μπορούμε να το αφήσουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε 24 μπαλίτσες, τις κυλάμε στο ξύσμα σοκολάτας ή σε άχνη ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς και τις βάζουμε σε καραμελόχαρτα.

μερίδες 24
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Τρούφες σοκολάτας µε αµύγδαλο απο την Αργυρω για τους αγαπημενους σας!!!


Οι τρούφες γίνονται γρήγορα, με λίγα υλικά, και ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ιδανικές για να τις προσφέρετε σαν δώρο σε επίσκεψη. Όλοι τις τιμούν δεόντως.

Υλικα

180 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λικέρ αμαρέτο ή άλλο της αρεσκείας σας
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού σκόνη αμυγδάλου
1 φλ. τσαγιού ξύσμα σοκολάτας για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει, προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τότε την άχνη και το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ώστε να είναι εύκολο στο πλάσιμο. Μπορούμε να το αφήσουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε 24 μπαλίτσες, τις κυλάμε στο ξύσμα σοκολάτας ή σε άχνη ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς και τις βάζουμε σε καραμελόχαρτα.

μερίδες 24
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου