Κεμπάπ "çökertme"
Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να μαγειρέψουμε çökertme kebabı είναι:
Μισό κιλό μοσχάρι φιλέτο
5 πατάτες
50 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια γιαούρτι
4 σκελίδες σκόρδο
Κόκκινο πιπέρι
Μαύρο πιπέρι
Κύμινο
Ξερό δυόσμο
Λάδι για το τηγάνισμα
5 πατάτες
50 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια γιαούρτι
4 σκελίδες σκόρδο
Κόκκινο πιπέρι
Μαύρο πιπέρι
Κύμινο
Ξερό δυόσμο
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τις μεγάλες τρύπες του τρίφτη και τις πλένουμε σε μπόλικο νερό. Σουρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις αφαιρούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Ψιλοκόβουμε το κρέας σε μικρές λεπτές λωρίδες. Το τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και όλα τα μπαχαρικά.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι.
Σερβίρουμε βάζοντας στο πιάτο πρώτα τις πατάτες, από πάνω το κρεατάκι και τέλος τη σος από γιαούρτι. Στολίζουμε αν θέλουμε το πιάτο με ρόκα ή ντομάτα και πιπεριά και περιχύνουμε με βούτυρο λιωμένο και κόκκινο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου