Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ χωρίς τύψεις


ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ χωρις τυψεις


Φωτογραφία: Και για οσους κανουν διαιτα ,δηλαδη για ολους τους φιλους και ολες τις φιλες της ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΙΑΣ γιατι ολοι και ολες αυτο μου λετε τοσο καιρο (!!!) ,  Μους σοκολάτας χωρίς τύψεις της Κωνσταντίνας απο την Αργυρω!!!!

 Αυτή η μους είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της: γλυκό τόσο ελαφρύ που το τρως χωρίς τύψεις! Μην περιμένετε υπερβολικά γλυκιά γεύση, γιατί δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη - μόνο την γλύκα από την κουβερτούρα.

Yλικά
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κεσεδάκια (400 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
 2 κεσεδάκια ημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα
 Φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά) 

Εκτέλεση
Βάζουµε την κουβερτούρα (ψιλοκοµµένη) µε το γάλα σε κατσαρόλα. Σε πολύ χαµηλή φωτιά αφήνουµε τη σοκολάτα µέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα.
Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουµε λίγα λεπτά το µείγµα να γίνει χλιαρό. Το µεταφέρουµε στον κάδο του µίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και χτυπάµε το µείγµα µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί, για λίγα λεπτά.
Ισοµοιράζουµε την αραιή µους σε 6 ποτήρια. Την αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 ώρες. Τη σερβίρουµε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή σκέτη.
 
EXTRA TIPS ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: Όταν λιώνουμε σοκολάτα με γάλα, εάν δεν λιώσει τελείως η σοκολάτα από το ζεστό γάλα, τότε δεν θα πήξει ποτέ το γλυκό μας. Γι'αυτό, φροντίζουμε πάντα να λιώνει απόλυτα η σοκολάτα και να μην έχει καθόλου ψιλά ψιλά κομματάκια μέσα η μους.
 
Επιπλέον χρόνος παγώµατος: 3 ώρες.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά


Και για οσους κανουν διαιτα (!!!) , Μους σοκολάτας χωρίς τύψεις της Κωνσταντίνας απο την Αργυρω!!!!

Αυτή η μους είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της: γλυκό τόσο ελαφρύ που το τρως χωρίς τύψεις! Μην περιμένετε υπερβολικά γλυκιά γεύση, γιατί δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη - μόνο την γλύκα από την κουβερτούρα.

Yλικά
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κεσεδάκια (400 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2 κεσεδάκια ημιαποβουτυρωμένο φρέσκο γάλα
Φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουµε την κουβερτούρα (ψιλοκοµµένη) µε το γάλα σε κατσαρόλα. Σε πολύ χαµηλή φωτιά αφήνουµε τη σοκολάτα µέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήµατα.
Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουµε λίγα λεπτά το µείγµα να γίνει χλιαρό. Το µεταφέρουµε στον κάδο του µίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και χτυπάµε το µείγµα µε το σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί, για λίγα λεπτά.
Ισοµοιράζουµε την αραιή µους σε 6 ποτήρια. Την αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 ώρες. Τη σερβίρουµε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή σκέτη.

EXTRA TIPS ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: Όταν λιώνουμε σοκολάτα με γάλα, εάν δεν λιώσει τελείως η σοκολάτα από το ζεστό γάλα, τότε δεν θα πήξει ποτέ το γλυκό μας. Γι'αυτό, φροντίζουμε πάντα να λιώνει απόλυτα η σοκολάτα και να μην έχει καθόλου ψιλά ψιλά κομματάκια μέσα η μους.

Επιπλέον χρόνος παγώµατος: 3 ώρες.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου