Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κρεμμυδόπιτα

Κρεμμυδόπιτα













Συνταγή για 12 άτομα



Υλικά:

Φύλλο
600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο

Γέμιση
600γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο
200γρ. edam ή άλλο ημίσκληρο τυρί χοντροτριμμένο
2 μεγάλα βιολογικά αβγά
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο για τη πίτα

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τα τυριά σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, τον άνηθο τα αβγά και το αλατοπίπερο για να ενοποιηθούν. Σκεπάζουμε τη γέμιση με καθαρό ρούχο και την αφήνουμε στην άκρη.

Μετά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν παουτερ, προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε χλιαρό νερό ώστε να σφίξει η ζύμη μας και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ που ζυμώνουμε.

Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε δυο μέρη. Ανοίγουμε φύλλο πάνω σε μια αλευρωμένη λεία επιφάνεια, ώστε να καλύπτει και με το παραπάνω το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το φύλλο μέσα στο ταψί. Βάζουμε μέσα τη γέμιση μας και διπλώνουμε τα κομμάτια της κάτω ζύμης πάνω στη γέμιση μας. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε από πάνω για να σκεπαστεί η κρεμμυδόπιτα μας. Τη χαράσσουμε με ένα μαχαίρι ώστε να μπορούμε να την κόψουμε. Τρυπούμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της και την περιχύνουμε με το λάδι. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180oC και μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο. Η κρεμμυδόπιτα σερβίρετε ζεστή ή και ακόμη κρύα. 

Καλή Όρεξη!



Από το: xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου